Kuća V4, ukras Sao Paola

by | September 10, 2014
Vila Sao Paolo

Ova udobna vila nalazi se u Sao Paolu, u Brazilu. Kuća u potpunosti koristi prednosti lokacije i širi se njenom celom površinom maksimalno iskorišćavajući ektazonu bašte i površinu objekta. 

Vila Sao Paolo slika 2

Ovu vilu je dizajnirao Marcio Kogan u svom arhitektonskom studiju MK27. Unutrašnjost je tako organizovana da se primećuje zoniranje. Takođe, čini se da su spoljašnji i unutrašnji prostor zapravo jedno što umnogome omogućava i klima u Sao Paolu.

Članak se nastavlja posle reklama

Vila Sao Paolo slika 3Vila Sao Paolo slika 4 Vila Sao Paolo slika 5

Cela arhitektura je nenapadna i jednostavna, skoro svedena. U prilog tome da je svaki cm2 prostora maksimalno iskorišćen govori i činjenica da je krov jednospratnog objekta iskorišćen i da je od njega napravljena krovna bašta koja je, zapravo, dnevni boravak na otvorenom.

Vila Sao Paolo slika 6Vila Sao Paolo slika 7 Vila Sao Paolo slika 8

Članak se nastavlja posle reklama

Do ovog „dnevnog boravka“ vode delikatne i neprimetne stepenice koje izranjaju iz kamenog zida.

U enterijeru se može primetiti upotreba sirovog betona koji u kombinaciji sa drvetom čini da objekat izgleda moderno i izuzetno toplo.

Članak se nastavlja posle reklama

Vila Sao Paolo slika 9 Vila Sao Paolo slika 10

Kada vremenske prilike to dozvoljavaju, stakleni paneli koji su ujedno i prozori i zidovi i vrata kuće se mogu u potpunosti ukloniti i na ovaj način unutrašnjost postaje spolješnjost i obrnuto.

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma interesanta stvar je da je enterijer u potpunosti opremljen vintidž skandinavskim nameštajem što ga čini savršenim spojem severa i juga.

Izvor: home-designing.com

Članak se nastavlja posle reklama