Klasika visokog stila

by | February 1, 2018
Klasika

Visoki plafoni, klasični nameštaj, stubovi i bordure ono su što na prvi pogled karakteriše ovaj stambeni prostor. Visoki stropovi dodatno su akcentovani belom bojom.

Klasika slika 1

Najupečatljiviji detalji na zidu trpezarijskog dela su ramovi različitih veličina i oblika u koje su postavljena ogledala. U njima se ogleda zeleni zid drugog dela dnevnog boravka u koji je ugrađen beli kamin.

Članak se nastavlja posle reklama

Klasika slika 2

U prednjem delu dnevnog boravka  se nalazi dvosed, fotelja i drveni sto, dok su na zidu zlatni ramovi različitih veličina sa slikama. U nastavku zida ugrađena je bela polica čistih linija, pravougaonog, modernog oblika, u koju su smeštene knjige i sitnice sa putovanja.

Klasika slika 3

Članak se nastavlja posle reklama

Pored trpezarije, i u ostale prostorije stana raspoređena su ogledala koja se u dnevnom boravku nalaze iznad kamina. Na zidovima u visini od 90 cm postavljena je bordura od drveta bele boje. Površina zida ispod bordure razlikuje se od boje ostatka zida. Ukoliko je zid zelene boje, ispod bordure postavljena je bela obloga od drveta i obrnuto. Stan je oplemenjen sa mnogo ukrasnih biljaka.

Klasika slika 4

Članak se nastavlja posle reklama

Zanimljivo i neuobičajeno rešenje za naše podneblje jeste da je pod u kuhinji prekriven brodskim podom, a ne keramičkim pločicama. U ovom slučaju one su potpuno izbegnute, te se ne pojavljuju ni kao obloga zidova u prostoriji. Viseći kuhinjski elementi izrađeni su od punog drveta i pružaju se do plafona. Ovo predstavlja vrlo praktično rešenje u klasičnom stilu.

Klasika slika 6

Članak se nastavlja posle reklama

Tehnički aparati ugrađeni su u bele kuhinjske elemente sa crnom mermernom pločom na radnim površinama. Ceo stan je dobro osunčan. Jedini upliv modernog su ugrađene plafonske sijalice, i u kuhinji, i u trpezarijskom delu.

Klasika slika 5

Članak se nastavlja posle reklama

U prostor ulaznog hodnika je postavljen stočić blago savijenih nogara.

Tekst: Brava Casa
Foto: Shutterstock


Tags: