Glamurozni hotel intrigantnog dizajna u Amsterdamu

by | January 21, 2014
Andaz hotel Amsterdam

Ovaj glamurozni hotel sa stilom u prestonici Holandije Amsterdamu, oduševljava svojim enterijerom koji kombinuje džinovske lustere u obliku zvona sa otkačenim tapetama koje prikazuju geometrijske šare, ribe, escajg i posuđe. 

Andaz hotel Amsterdam slika 2

Enterijer hotela Andaz dizajnirao je holandski dizajner Marsel Venders.

Članak se nastavlja posle reklama

Andaz hotel Amsterdam slika 3

Andaz hotel Amsterdam slika 4Andaz hotel Amsterdam slika 5

Hotel je smešten u 35 godina staroj građevini koja je prvobitno bila biblioteka, u samom centru Amsterdama. Dizajner je želeo da u dizajn uključi istorijsku sliku grada ali i da ispoštuje nekadašnju bibliotečku namenu objekta.

Članak se nastavlja posle reklama

Andaz hotel Amsterdam slika 6

Kombinujući različite stilove, Andaz Amsterdam je ispunjen nameštajem i predmetima iz Zlatnog doba Holandije, keramikom iz Delfta, lalama i narandžastom bojom.
Centralni motiv u holu je instalacija modelirana prema sazvežđima zvezda i planeta. Ovi objekti obešeni pod velikim staklenikom podsećaju na staromodne astronomske mape.

Članak se nastavlja posle reklama

Andaz hotel Amsterdam slika 7Andaz hotel Amsterdam slika 8

Tik ispod instalacije obešeni su upadljivi lusteri u obliku zvona koji osvetljavaju recepciju, dok je kolekcija holandskih ornamenata izložena na polici za knjige koja se nalazi iza.

Članak se nastavlja posle reklama

Andaz hotel Amsterdam slika 9

Hotel ima 122 sobe i u svakoj postoji specijalno izrađen tapet. Ovi tapeti su dizajnirani da ilustruju poziciju grada kao „kulturnog lonca“, tako da dizajn povezuje elemente koji su potpuno nepovezivi, kao što su riba i kašika.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: dezeen.com