Funkcionalnost malog prostora

by | January 18, 2018
Dnevni boravak

Nakon rekonstrukcije, stan od 55 m2 potpuno je promenio izgled i postao mnogo funkcionalniji. Najinteresantniji  njegov deo je inovacija u delu kuhinje.

Čelična ploča uza zid, deo ozidanog kamina u dnevnom boravku iskorišćena je kao polica za TV i sitne ukrasne detalje.

Trpezarijski sto

Članak se nastavlja posle reklama

U prvom planu je trpezarijski sto od punog hrastovog drveta.

Deo kuhinjeKuhinjski sto

Ostrvo u kuhinji presvučeno je mat laminatom i ima štit od stakla, a podržano je sa nekoliko čeličnih cilindara koji, osim vizuelne funkcije, imaju i ulogu maske za električne kablove. Ugrađeni šporet je tipa Smeg Piano. Kvadratni sto na razvlačenje je od punog hrastovog drveta, napravljen po narudžbini. U trpezariji su stolice Bo, dizajnera Philiphea Starcka.

Članak se nastavlja posle reklama

Kauč

U dnevnom boravku nalazi se komforan kožni kauč Kali (Michele Ducaroy) preko kojega je prebačen prekrivač (Ikea) i lazy–bag fotelja Goccia.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo za goste

U kupatilu za goste zidovi i podovi obloženi su sivim klinker pločicama. Sanitarni elementi su deo serije Link (Flaminia), dok je nameštaj presvučen uglavnom višeslojnim materijalima.

Članak se nastavlja posle reklama

Hodnik

U hodnik koji vodi do spavaće sobe ugrađeni su ormari sa frontalnim velikim plavosivim panoima. Vrata sobe su obojena u istu boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaća soba

Spavaća soba odvojena je od garderobe višeslojnim zidom od topolinog drveta zaštićenim bezbojnim lakom i peskarenim staklom, a koji se nalazi iza kreveta  izrađenog od drveta topole i rađenog  po narudžbini.

Tekst: Monique Mizrahil
Foto: Andrea Vierucci

Članak se nastavlja posle reklama