Blistavi i glatki elementi u enterijeru

by | May 23, 2014
Blistavo

Sjajne, plastične površine u stilu sedamdesetih. Preovlađuju crna i bela boja sa pokojim crvenim motivom.

Globo di Luce je naziv halogenog lustera koji je 1958. godine osmislio Roberto Mengi. Napravljen je od duvanog stakla, a unutrašnjost mu je obložena aluminijumom. Ovaj model može se nabaviti u FontanaArte, a prodaje se u dve veličine prečnika 30 i 45 cm.

U pozadini se nalazi Fapov pano Silk napravljen od belih keramičkih pločica, čija je površina ukrašena motivima izrađenim od ogledala. Ovde je sastavljen iz tri dela (30,5×91,5 cm) a dostupan je u tri boje – beloj, bež i roza.

Članak se nastavlja posle reklama

Fotelja Ball Chair od vlaknastog stakla i materijala otpornog na vatru. Dizajnirao ju je Eero Aarnio 1963. godine i prodaje se u MC Selvini salonima. Dimenzije su joj 105x96x120 cm.

Dve vaze sa desne strane kreacija su VGnewtrenda. Bela (Ann), visine 80 a širine 40 cm, napravljena je od providnog stakla. Manja vaza (Moon) izrađena je od crnog stakla i visine je 65 cm.

Na podu su sjajne poluporcelanske pločice (30x30cm) iz serije Onde, Bardelli. Proizvode se u osam boja.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj interesantni stočić Hole (VGnewtrend) može da posluži i kao deo za policu. Napravljen je od providnog pleksiglasa i dostupan je u crvenoj, beloj i crnoj boji.

Na stočiću je komplet Mori (čaše za šampanjac i flaša – 11,5×26 cm) od crnog stakla. Dizajniran je za NasonMoreti krajem 50-ih godina prošlog veka.

Članak se nastavlja posle reklama

Blistavo slika 1

Vijugava lampa Afrah (Archivolto e Scarselli, Alt Lucialternative) napravljena je od metalne ploče obrađene laserom. Visine je 189 cm, a osnova joj je u obliku pravougaonika dimenzija 40×33 cm. Proizvodi se i u beloj i crvenoj boji.

Članak se nastavlja posle reklama

U pozadini je pano od porcelanskih pločica (40,5×40,5 cm) Materre Decor Mix, boje Coquille za Rex Ceramiche. Ove pločice pogodne su za oblaganje zidova i podova. Postoji 12 različitih grafika koje mogu da se uklapaju i kombinuju. Proizvode se u više formata i boja.

Kauč Paolina, iz kolekcije Molly za Mimo, dizajnirao je Giovanni Mimo. Ovde je presvučen vinilom, a proizvodi se i od drugih materijala. Dimenzije su mu 90x186x82 cm.

Članak se nastavlja posle reklama

Na stočiću je lampa Miss K (23,6×43,2 cm), dizajn Philippea Starcka za Flos. Napravljena je od providnog polikarbonata i aluminijuma. Proizvodi se u pet boja.

Stočić sive boje (75×36 cm) napravljen je od hromiranog metala. Konstruisao ga je arhitekta Mauro Lipparini za MisuraEmme.

Fotelja Dora (70x63x74cm) presvučena je polietilenom sa cvetnim motivima. Osmislili su je Ludovica i Roberto Palomba za Zanottu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pločice od metaliziranog porcelana (40x80cm) pripadaju seriji Steeltech inox (Floor Gres).

Blistavo slika 2

U Iris Ceramica salonima možete da potražite ove prelepe poluporcelanske pločice (60×90 cm) sa satenskim premazom. Idealne su za oblaganje zidova, ali i podnih površina. Pripadaju seriji Brilliant i proizvode se u četiri boje.

Članak se nastavlja posle reklama

Polica Sistema Book za Lago (Daniele Lago), deo kompleta sa sledeće strane, prelakirana je sjajnim crnim lakom.

Na polici je Snoopy lampa od belog mermera i prelakiranog metala. Projektovali su je Achille i Pier Giacomo Castiglioni za Flos.

Sa desne strane su tri staklene posude iz VGnewtrenda: bela činija Camillla, posuda od crnog i providnog stakla Classic i vaza Biglbuble.

Članak se nastavlja posle reklama

Fotelju Lago (Driade) osmislio je Philippe Starck. Napravljena je od prelakirane plastike i dostupna je u pet boja.

Sto Coloris konstruisao je Bruno Fattorini za MDF Italia. Osnova mu je od kristala obojenog u metalik crnu boju, a struktura mu je od lakiranog aluminijuma. Proizvodi se u više različitih oblika i boja.

Na stolu je set Inside koji se sastoji od četiri ovalne činije napravljene od lakirane smole. Ovaj komplet u obliku jaja kreirao je Naoto Fukasawa za B&B Italia. Dimenzije su mu 36×29,5×24 cm, a prodaje se još u crvenoj i crnoj boji.

Članak se nastavlja posle reklama

Pod prekrivaju ultra otporne pločice  od prelakiranog poluporcelana. Pripadaju kolekciji Metal Line iz Iris Ceramice.

Blistavo slika 3

Kobo je komplet elemenata, napravljenih od specijalne vrste plastike, a koji mogu da posluže kao stočići ili police. Konstruisao ih je Giovanni Giacobone, CMR projekat za Gruppo Sintesi, a dostupni su u više dimenzija i boja (čak i u šafran žutoj).

Ove vaze premazane su dragocenim opalom i dostupne su u deset boja i pet različitih oblika. Pripadaju seriji Antares (NasonMoretti). Crna je dimenzija 26×28 cm a bela 16×36 cm.

Pločice ovog mozaika napravljene su od poluporcelana koji daje metalni odsjaj. Kreacija su For Love Stream za Fap a prodaju se u 10 različitih nijansi.

Lampa (Dondoli, Pocci e Scarselli za Archivolto) sačinjena je od polikarbonata. U prodajnim salonima Solzi Luce mogu se naći u pet različitih boja, a dimenzije su im 32×60 cm.

Komplet stočića od zaobljenog, lakiranog kristala, dimenzija 44x45x38 cm i 48x48x40 cm (Set U- Form, Flai).

Titanijumske vaze Blu Canela dizajn su Harry e Camilija. U prodaji se nalaze u Rossana Orlandi objektima.

Pod je obložen satenskim, poluporcelanskim pločicama iz Version serije (Fap). Boja im je ledenobela, a dimenzije 30,5×30,5 cm. Dostupne su i u drugim svetlim nijansama.

Fotelju (75x55x70 cm) projektovao je Emilio Nanni za Cattelan Italia. Osnova joj je od čelika i ogledala.

Pripremila: Elena Papa
Foto: Claudio Tajoli