Blistavi i glatki elementi u enterijeru

by | May 23, 2014
Blistavo

Sjajne, plastične površine u stilu sedamdesetih. Preovlađuju crna i bela boja sa pokojim crvenim motivom.

Globo di Luce je naziv halogenog lustera koji je 1958. godine osmislio Roberto Mengi. Napravljen je od duvanog stakla, a unutrašnjost mu je obložena aluminijumom. Ovaj model može se nabaviti u FontanaArte, a prodaje se u dve veličine prečnika 30 i 45 cm.

U pozadini se nalazi Fapov pano Silk napravljen od belih keramičkih pločica, čija je površina ukrašena motivima izrađenim od ogledala. Ovde je sastavljen iz tri dela (30,5×91,5 cm) a dostupan je u tri boje – beloj, bež i roza.

Fotelja Ball Chair od vlaknastog stakla i materijala otpornog na vatru. Dizajnirao ju je Eero Aarnio 1963. godine i prodaje se u MC Selvini salonima. Dimenzije su joj 105x96x120 cm.

Dve vaze sa desne strane kreacija su VGnewtrenda. Bela (Ann), visine 80 a širine 40 cm, napravljena je od providnog stakla. Manja vaza (Moon) izrađena je od crnog stakla i visine je 65 cm.

Na podu su sjajne poluporcelanske pločice (30x30cm) iz serije Onde, Bardelli. Proizvode se u osam boja.

Ovaj interesantni stočić Hole (VGnewtrend) može da posluži i kao deo za policu. Napravljen je od providnog pleksiglasa i dostupan je u crvenoj, beloj i crnoj boji.

Na stočiću je komplet Mori (čaše za šampanjac i flaša – 11,5×26 cm) od crnog stakla. Dizajniran je za NasonMoreti krajem 50-ih godina prošlog veka.

Blistavo slika 1

Vijugava lampa Afrah (Archivolto e Scarselli, Alt Lucialternative) napravljena je od metalne ploče obrađene laserom. Visine je 189 cm, a osnova joj je u obliku pravougaonika dimenzija 40×33 cm. Proizvodi se i u beloj i crvenoj boji.

U pozadini je pano od porcelanskih pločica (40,5×40,5 cm) Materre Decor Mix, boje Coquille za Rex Ceramiche. Ove pločice pogodne su za oblaganje zidova i podova. Postoji 12 različitih grafika koje mogu da se uklapaju i kombinuju. Proizvode se u više formata i boja.

Kauč Paolina, iz kolekcije Molly za Mimo, dizajnirao je Giovanni Mimo. Ovde je presvučen vinilom, a proizvodi se i od drugih materijala. Dimenzije su mu 90x186x82 cm.

Na stočiću je lampa Miss K (23,6×43,2 cm), dizajn Philippea Starcka za Flos. Napravljena je od providnog polikarbonata i aluminijuma. Proizvodi se u pet boja.

Stočić sive boje (75×36 cm) napravljen je od hromiranog metala. Konstruisao ga je arhitekta Mauro Lipparini za MisuraEmme.

Fotelja Dora (70x63x74cm) presvučena je polietilenom sa cvetnim motivima. Osmislili su je Ludovica i Roberto Palomba za Zanottu.

Pločice od metaliziranog porcelana (40x80cm) pripadaju seriji Steeltech inox (Floor Gres).

Blistavo slika 2

U Iris Ceramica salonima možete da potražite ove prelepe poluporcelanske pločice (60×90 cm) sa satenskim premazom. Idealne su za oblaganje zidova, ali i podnih površina. Pripadaju seriji Brilliant i proizvode se u četiri boje.

Polica Sistema Book za Lago (Daniele Lago), deo kompleta sa sledeće strane, prelakirana je sjajnim crnim lakom.

Na polici je Snoopy lampa od belog mermera i prelakiranog metala. Projektovali su je Achille i Pier Giacomo Castiglioni za Flos.

Sa desne strane su tri staklene posude iz VGnewtrenda: bela činija Camillla, posuda od crnog i providnog stakla Classic i vaza Biglbuble.

Fotelju Lago (Driade) osmislio je Philippe Starck. Napravljena je od prelakirane plastike i dostupna je u pet boja.

Sto Coloris konstruisao je Bruno Fattorini za MDF Italia. Osnova mu je od kristala obojenog u metalik crnu boju, a struktura mu je od lakiranog aluminijuma. Proizvodi se u više različitih oblika i boja.

Na stolu je set Inside koji se sastoji od četiri ovalne činije napravljene od lakirane smole. Ovaj komplet u obliku jaja kreirao je Naoto Fukasawa za B&B Italia. Dimenzije su mu 36×29,5×24 cm, a prodaje se još u crvenoj i crnoj boji.

Pod prekrivaju ultra otporne pločice  od prelakiranog poluporcelana. Pripadaju kolekciji Metal Line iz Iris Ceramice.

Blistavo slika 3

Kobo je komplet elemenata, napravljenih od specijalne vrste plastike, a koji mogu da posluže kao stočići ili police. Konstruisao ih je Giovanni Giacobone, CMR projekat za Gruppo Sintesi, a dostupni su u više dimenzija i boja (čak i u šafran žutoj).

Ove vaze premazane su dragocenim opalom i dostupne su u deset boja i pet različitih oblika. Pripadaju seriji Antares (NasonMoretti). Crna je dimenzija 26×28 cm a bela 16×36 cm.

Pločice ovog mozaika napravljene su od poluporcelana koji daje metalni odsjaj. Kreacija su For Love Stream za Fap a prodaju se u 10 različitih nijansi.

Lampa (Dondoli, Pocci e Scarselli za Archivolto) sačinjena je od polikarbonata. U prodajnim salonima Solzi Luce mogu se naći u pet različitih boja, a dimenzije su im 32×60 cm.

Komplet stočića od zaobljenog, lakiranog kristala, dimenzija 44x45x38 cm i 48x48x40 cm (Set U- Form, Flai).

Titanijumske vaze Blu Canela dizajn su Harry e Camilija. U prodaji se nalaze u Rossana Orlandi objektima.

Pod je obložen satenskim, poluporcelanskim pločicama iz Version serije (Fap). Boja im je ledenobela, a dimenzije 30,5×30,5 cm. Dostupne su i u drugim svetlim nijansama.

Fotelju (75x55x70 cm) projektovao je Emilio Nanni za Cattelan Italia. Osnova joj je od čelika i ogledala.

Pripremila: Elena Papa
Foto: Claudio Tajoli