Kuća za odmor na Islandu

by | May 25, 2013
Kuća za odmor na Islandu

Ova dvospratna kuća za odmor dizajnirana je u harmoniji sa prirodnim okruženjem. Kuća nudi upečatljive poglede sa svih strana, more i ostrva na jugu, planine na severu, reka i kanjon na zapadu i glečer na istoku.
Casa G kuća se nalazi na Islandu. Arhitektonski studio Gudmundur Jonsson Arkitektkontor, sa sedištem u Oslu, projekat Casa G je završio 2009. godine.

Kuća spolja Kuća na Islandu
Koncept Casa G je baziran na čitanju i povratnoj informaciji pejzaža na kojem je postavljena. Karakteristike pejzaža i pogledi izrazito se razlikuju u svakom pravcu. Prema jugu je pogled  na more i na ostrva, prema severu karakteristični trougao Islandskih planina, prema istoku glečer i prema zapadu reka i kanjon.

Enterijer kuće Unutrašnjost kuće
Ovi elementi su idejni tvorci projekta, tako prelazi  između pejzaža daju sa svake strane drugačiji pogled na okolinu. Različiti materijali su korišćeni u izradi ove kuće. Po podu i na zidovima u prizemlju postavljen je islandski plavi kamen Blágryti, a na spratu su korištene daske od hrasta.  Kolorit je u neutralnim nijansama kako bi se prikazale boje Islandske prirode.
Casa G na Islandu Casa G

Izvor: freshpalace.com