Kolekcija Orrefors kristala Karla Lagerfelda

by | November 29, 2013
Kolekcija Orrefors kristala Karla Lagerfelda

Karl Lagerfeld je čuveni nemački modni kreator, umetnik i fotograf koji živi u Parizu. Sarađivao je na raznim modnim i umetničkim projektima, pre svega za modnu kuću Šanel, kao glavni dizajner i kreativni direktor.

Posle mode, parfema i detalja renomirani dizajner, koji tvrdi da najviše uživa u onome što nikada do tada nije radio, predstavio je i svoju kolekciju kristala nastalu u saradnji sa švedskom kompanijom Orrefors.

Orrefors proizvodi od stakla Orrefors proizvodi od stakla u crnoj boji

Orrefors proizvodi upotrebne i umetničke predmete od stakla i kristala još od 1898. godine, održavajući staru tradiciju ručno duvanog stakla, koje oblikuju vrhunski majstori ovog zanata.

Čaše za šampanjacKristalne čaše

Sa svojim izuzetnim gravurama, unapređenim oblicima i bojama u rasponu od suptilnih do bogatih, brend Orrefors je jedan od velikih simbola dizajna i luksuza, koji krasi i stolove na švedskom kraljevskom dvoru.

Prvi primerci Lagerfeld kristalne porodice jesu čaše za šampanjac, vino, vodu i liker.

Orrefors Karl Lagerfeld Ručno duvano staklo

Transparentna, crna ili mlečno bela, ponekad sa ugraviranim KL monogramom, serija simbolizuje etos ultrastrogih linija Karla Lagerfelda.

U duhu poznate praktičnosti dizajnera, ona takođe uključuje podmetače sa monogramom.

Limitirana serija

Kolekcija Orrefors kristala Karla Lagerfelda takođe je dostupna u poklon kutiji, koja sadrži par visokih čaša za šampanjac sa monogramom, kao i kutije sa podmetačima koji se prodaju odvojeno.

Linija je već dve godine dostupna na tržištu Evrope i Sjedinjenih Država.

Pogledajte video, kako nastaje kolekcija Orrefors:

Izvor: orrefors.com