Funkcionalna i lepa kuhinja

by | May 3, 2018

Kuhinjska zona ove stambene jedinice jasno je podeljena na dve uočljive celine, trpezarijsko-šankovsku zonu i samu kuhinju. Razdvajanje zona postignuto je primenom različitih boja, materijala i rasvetom, dok je dinamika postignuta smaknutim ravnima kuhinjskih elemenata.

PROČITAJTE I… Fenomenalne kuhinje za moderne domove

Dok viseći elementi čine jednu a standardni drugu ravan, akcenat se stavlja na zid u koji je kuhinja ugrađena, što dodatno doprinosi razigranosti i zanimljivoj atmosferi u ovom prostoru. Dve obrade površina koje dominiraju jesu tirkiznoplava boja i drvena površina izražene nijanse koje se naizmenično smenjuju u prostoru. Jasno izražena linearna rasveta u kuhinjskom i tačkasta u trpezarijskom prostoru još više doprinose dualizmu u ovoj kuhinji.

005A

Šank predstavlja jedan od kuhinjskih elemenata uz koji je moguće provesti prijatno i kvalitetno vreme. Prikazana ambijentalna celina, uz jutarnji doručak sa kafom i pecivom, predstavlja ga u privlačnom smislu, dok kuhinju i trpezariju postavlja u drugi plan. Ukoliko se u fokus postavi kuhinja, primećuju se masivne bele površine zida i elemenata, kao i njihove smaknute ravni koje zbunjuju posmatrača i unose dinamiku u prostor.

005B

Prirodno osvetljeni delovi prostora uvek deluju privlačnije i primamljivije. Međutim, ako se posmatra zanimljivi oblik šanka kao i slobodnostojeći viseći element u pozadini, trpezarijski sto postaje element koji se postavlja u drugi plan. Staloženost i smirenost prikazanog prostora kuhinje, pored osvetljenja, obogaćuje i svedeno zelenilo, koje u kombinaciji sa plavom bojom šanka i zida daje prolećnu notu trpezarijskom prostoru.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Tags: