Dela srpskih dizajnera

by | February 13, 2018
Aleksandar Popović

Srbija, makar u nekim segmentima života, ne zaostaje za razvijenim svetom, a dokaz za to jesu i radovi dizajnera koji mogu da se pohvale svojim delima.

Aleksandar Petrović osmislio je česmu od prohroma u kojoj je objedinio pet elementa: vatru (sveća), vodu, zemlju (grančica), metal i vazduh.  Osnovne forme su krug – kao simbol večnosti, jedinstva i  savršenosti, i trougao – kao simbol stabilnosti.
Ekološki hi-tech kamin, sa pločom od čeličnog lima i gorionikom od prohroma može da se postavi bilo gde – na pod, sto, komodu ili na zid.

Nataša

Članak se nastavlja posle reklama

Nataša Filipović osmislila je lampu čije je postolje urađeno od ploča oplemenjene iverice slaganih u sendvič formu, jedna pored druge. Abažur je izrađen od troslojnog materijala čiji je poslednji sloj pergament papir.

Stolica Boško Milenković

Boško Milenković dizajnirao je trpezarijsku stolicu čije su konstrukcija i veze isključivo od drveta, bez upotrebe šrafa, metala, lepka… Logika građenja čuvene škole graditeljstva Bauhaus: čistota oblika, upotreba logičnosti i jednostavnosti izrade – bili su osnovni postulati prilikom dizajniranja ove stolice.

Članak se nastavlja posle reklama

Fotelja

Stolica Kvadraton izrađena u kombinaciji čelika, alminijuma, bukve i presvučena kožom delo je Predraga Krstića. Minimalističkim pristupom oblikovanja i svedenim kolorističkim sagledavanjem oslobađa dom i enterijer suvišnih detalja.

Članak se nastavlja posle reklama

Joksimović

Nebojša Joksimović tvorac je ove zanimljive fotelje kojoj se sedište, naslon i zadnja i prednja nogara vrte oko zajedničke ose, kao kazaljke na satu.

Članak se nastavlja posle reklama