Šta je in u dizajnu kupatila: Houzz otkriva aktuelne trendove

by | October 22, 2024
Šta je in u dizajnu kupatila: Houzz otkriva aktuelne trendove

Svake godine platforma Houzz otkriva najnovije trendove u dizajnu kupatila, pružajući uvid u preferencije koje trenutno vladaju među vlasnicima kuća, kako za nove prostore, tako i za renoviranje postojećih.

Novi trendovi u dizajnu kupatila prema Houzz

Cilj je stvoriti prostor koji je estetski privlačan, funkcionalan, jednostavan za održavanje i ergonomičan. Posebna pažnja se posvećuje unapređenju komfora i olakšavanju svakodnevnog korišćenja.

Članak se nastavlja posle reklama

Infrastruktura kao osnova

Kada govorimo o renoviranju kupatila, najvažniji aspekti su svakako instalacija vodovoda, električnih sistema i grejanja. Ove ključne komponente moraju biti na vrhunskom nivou pre nego što se krene sa opremanjem i dekorisanjem. Zbog specifične vlažnosti kupatila, elektroinstalacije moraju biti izvedene od strane profesionalaca kako bi se osigurala maksimalna bezbednost.

Elementi savremenog dizajna

Za vlasnike koji se odlučuju na delimično renoviranje, najčešći izbor je zamena starog umivaonika modernim komadom – najčešće praktičnim i funkcionalnim ormarićem sa umivaonikom. Ovakvi ormarići donose više prostora za odlaganje, što pomaže u održavanju reda i estetike. Često se biraju u neutralnim tonovima, mada se mogu naći i u intenzivnijim bojama, u zavisnosti od ukusa vlasnika.

Članak se nastavlja posle reklama

Houzz predlaže: Zamena kade tušem

Jedan od najznačajnijih trendova je zamena kade prostranom i modernom tuš kabinom. Ovo ne samo da osigurava više prostora, već je i praktičnija opcija za svakodnevno korišćenje. Uz to, mnogi vlasnici se odlučuju da unaprede i druge elemente, poput ventilacije, grejanja i osvetljenja, kako bi prostor bio što ugodniji za boravak.

Članak se nastavlja posle reklama

Stilovi i materijali

Što se tiče estetskih rešenja, mnogi se okreću savremenom, minimalističkom dizajnu, ali su popularni i elementi prirodnog izgleda, poput drvenih ormarića i toplih zemljanih tonova, poput terakote. Ovi materijali ne samo da dodaju toplinu prostoru, već čine kupatilo prijatnijim i prirodnijim za svakodnevnu upotrebu.

Članak se nastavlja posle reklama

Prema Houzz, vlasnici kuća sve više traže praktična i funkcionalna rešenja za svoja kupatila, pri čemu se posebna pažnja posvećuje infrastrukturi i komforu, dok stilovi variraju od modernih, preko retro do prirodnih i toplih tonova. Transformacija prostora od zastarelog ka savremenom je ključni motiv mnogih renovacija, a zamena kade tušem postaje sve popularnija kao pametno i estetski privlačno rešenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Wirestock/gettyimages

Tags: