Top trendovi u dekoraciji i dizajnu koje ne smete propustiti ove jeseni

by | October 18, 2024
Top trendovi u dekoraciji i dizajnu koje ne smete propustiti ove jeseni

Kako leto ostavljamo iza sebe, vreme je da se prepustimo radostima jeseni koja donosi mnogo uzbudljivih noviteta u svetu dizajna i dekoracije.

Top trendovi u svetu dizajna

Ova jesen 2024. donosi inteligentne, poetske i estetski privlačne inovacije koje spajaju funkcionalnost i umetnost. Ako ste ljubitelj lepih i promišljenih stvari, evo najvažnijih noviteta, događaja i brendova koje trebate pratiti ove sezone.

1. Povratak ikone: Pierre Paulin i “Groovy Chair”

Legendarni dizajner Pierre Paulin još jednom osvaja scenu sa svojim kultnim F300 foteljom, poznatim kao „Groovy Chair“. Prvobitno dizajniran 1963. godine, ovaj organski oblikovani komad nameštaja je preuređen za savremeno tržište. Danska kuća Gubi je udružila snage sa italijanskim proizvođačem tkanina Rubelli kako bi ga ponudila u bogatoj paleti boja. Fotelja je sada izrađena od recikliranog polimera, čineći je ekološki prihvatljivijom.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Erwan Bouroullec: Dizajner slobodnog duha

Erwan Bouroullec, poznat po svojoj kreativnoj slobodi, ponovo se pojavljuje na sceni iz svog ateljea u Parizu, gde eksperimentiše sa prototipima. Njegov rad odiše elegancijom i jednostavnošću, a nova dela, poput sofe „Kobold“, predstavljaju mikroarhitektonske kreacije koje omogućavaju opuštanje tela i duha.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Nova avantura Chloé Nègre

Chloé Nègre, poznata po odgovornom pristupu dizajnu enterijera, kreira novu liniju nameštaja koja spaja tradiciju i održivost. Njen brend Laclaux predstavlja saradnju sa majstorima zanata iz Evrope, kao što je keramički atelje u Napulju, gde se izrađuju raskošni lusteri. Njena kolekcija unosi umetnički duh u savremeni dom.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Maar: Praznik svakodnevnih predmeta

Brend Maar, pod rukovodstvom Marion Goutière, oživljava svakodnevne predmete sa poetikom i pažnjom prema detaljima. Njihovi predmeti, poput tanjira sa rupama ili ručno šivenih stolnjaka, nude spoj funkcionalnosti i umetnosti, čime unose poseban šarm u svaki dom.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Atelier Pomone: Povratak umetničkog dizajna

Sto godina nakon svog osnivanja, Atelier Pomone se vraća na scenu sa kolekcijom savremenih predmeta za domaćinstvo. Dizajnerka Julie Richoz kreira predmete za sto, mešajući različite stilove i materijale, od rustične keramike do luksuzne porcelanske posude, sve s duhom slobode i radosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Svaka od ovih stavki predstavlja inspiraciju za sve ljubitelje modernog dizajna, podsećajući nas da su jesen i zima pravo vreme za osvežavanje enterijera i kreiranje prostora koji odražavaju naš stil i želje. Ne propustite priliku da unesete dozu kreativnosti i luksuza u svoj dom ove sezone!


salah zhouri /pexels.com