Novi trendovi zidnih obloga i tekstila: Šta donosi 2025. godina?

by | October 16, 2024
Novi trendovi zidnih obloga i tekstila: Šta donosi 2025. godina?

Svet dizajna enterijera neprestano se menja, a predviđanja za 2025. godinu donose osvežavajuće trendove u izboru boja za zidne obloge i tekstil.

Prognoza za 2025: Boje i teksture koje će transformisati vaš dom

Boje postaju ključni element u kreiranju atmosfere u prostoru, dok tekstura i uzorci sve više postaju u pozadini. Evo koje boje će dominirati u narednoj godini i kako ih možete integrisati u svoj dom.

Topla terakota

Terakota, prirodan crvenkasto-smeđi ton, ostaje jedna od omiljenih boja dizajnera. Ovaj nijansirani, zemljani ton unosi osećaj topline i udobnosti u prostor, a idealno se kombinuje sa teksturom drveta, kamena i tekstila. Za 2025. godinu, najaktuelnije će biti kombinacije terakote sa mekim nijansama lanenih tonova, stvarajući prostor prepun svetlosti i opuštanja. Takva kombinacija će omogućiti postizanje savršene ravnoteže između toplog i neutralnog kolorita, pogodne za svaki dom.

Članak se nastavlja posle reklama

Nijanse lana, oker i tonovi kamena

Neutralne boje poput neobrađenog lana, toplog okera i tonova starinskog kamena sve više dolaze u fokus. Ove nijanse doprinose stvaranju smirene, minimalističke atmosfere u prostoru, savršeno se uklapajući sa nameštajem jednostavnih formi i biofilnim elementima.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidovi obloženi tapetama u ovim tonovima unose sofisticiranost i dugovečnost u enterijer. Dodatak u obliku vezenih ukrasa ili geometrijskih printova daje prostoru dinamičnost i eleganciju, a da pritom ne gubi prirodnu harmoniju.

Maslinaste nijanse i zelene palete

Zelene boje, sa naglaskom na maslinaste tonove, preplaviće enterijere 2025. godine. Ove tople, zemljane nijanse su posebno pogodne za prostore sa manje prirodnog svetla, dodajući im dozu harmonije i topline. Pored maslinaste, tapete i tekstil u svetlijim zelenim tonovima, često ukrašeni apstraktnim ili floralnim motivima, pomoći će da se stvori svež i prijatan ambijent u svakom kutku doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Zlatni akcenti kao trend 2025.

Zlatni detalji će nastaviti da osvajaju svet dizajna enterijera u 2025. godini. Kombinacija zlatnih umetaka na zidovima, tapetama ili tekstilu unosi osećaj luksuza i elegancije, dok istovremeno reflektuje svetlost i dodaje prostoru toplinu. Ovi akcenti će se najviše isticati u kombinaciji sa tamnijim tonovima zelenih i plavih nijansi, kao i u crno-belim kombinacijama, stvarajući upečatljive zidne površine koje zrače rafiniranošću.

Članak se nastavlja posle reklama

Trendovi boja u oblogama zidova i tekstilu za 2025. godinu ističu prirodne tonove i kombinacije sa suptilnim detaljima. Terakota, maslinasta zelena i neutralni tonovi lana i kamena pružiće bezvremensku osnovu, dok zlatni akcenti dodaju dozu luksuza i topline. Ove kombinacije nude širok spektar mogućnosti za kreiranje jedinstvenih, ali funkcionalnih enterijera koji će biti i moderni i prijatni za život.

Članak se nastavlja posle reklama

Max Vakhtbovycn/gettyimages