Ukrasite terasu u stilu zlatne jeseni: Saveti za toplu atmosferu

by | October 7, 2024
Ukrasite terasu u stilu zlatne jeseni: Saveti za toplu atmosferu

Jesen je možda i najlepše godišnje doba, bogato bojama, emocijama i specifičnom atmosferom. Ova sezona nosi duh smirenosti i meditacije, savršeno vreme za uživanje u prirodi i kreativnost.

Transformišite terasu u jesenju oazu: Inspiracija i saveti

Stilistkinja i dekoraterka, Jelena Žarova, otkriva svoje omiljene trikove za ukrašavanje terasa na vikendicama tokom jeseni.

1. Boje jeseni za živahnu atmosferu

Na početku jeseni, dok još ima tragova toplih letnjih dana, na terasu možete uneti jarke boje u vidu tekstila. Inspiraciju potražite u prirodi: nijanse ljubičaste, zlatne i crvene mogu da stvore živopisnu paletu. Zemljani tonovi poput čokoladno-smeđe takođe su savršen izbor za ovu sezonu. Jastučići, prekrivači i stolnjaci u ovim bojama dodaće vašem prostoru toplinu i udobnost.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Atmosferske sveće

Da biste stvorili pravu jesenju atmosferu, postavite sveće na terasu ili stepenice. Kombinujte sveće različitih veličina, slažući ih u grupe po tri ili sedam komada. Ovaj jednostavan, ali efektan trik, doneće osećaj topline i romantike, naročito u večernjim satima.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Dekor od sušenog cveća i plodova

Iskoristite plodove jeseni u dekoraciji. Postavite zrele žute jabuke, grančice crne aronije, plodove crvenog jasena ili sušene travke i klasove u vaze. Ovi prirodni elementi uneće osećaj sezone i povezanosti sa okolinom.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Poetičan dodir

Knjige su sjajan dodatak svakom kutku. Na terasi možete ostaviti omiljenu zbirku pesama za inspiraciju u trenucima opuštanja. Ukoliko želite nešto kreativnije, vežite stare knjige u snop i koristite ih kao mali stočić pored ležaljke.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Kreativne dekoracije od bundeva

Bundeve nisu samo simbol jeseni, već i fantastičan dekorativni element. Postavite staklenu ploču ili drvenu dasku na veću bundevu i pretvorite je u jedinstven stočić. Na njega stavite malu vazu sa cvećem i dobićete savršen rustični ukras.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Serviranje u vintage stilu

Jesenja terasa može postati mesto uživanja u malim zadovoljstvima, poput ispijanja kafe ili čaja iz stare, vintage posude. Lepota starih tanjira i šoljica može uneti eleganciju u svakodnevni ritual i stvoriti posebnu atmosferu.

7. Postanite umetnik svoje terase

Ako volite umetnost, postavite mavalj ili štafelaj na terasu i stvorite svoje „jesenje“ platno. Igrajte se bojama i teksturama, bilo da je to samo nekoliko poteza četkicom ili potpuno obojeno platno – na vama je da unesete svoj lični pečat u dekor.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesen je savršeno vreme za osvežavanje prostora i unošenje novih dekorativnih ideja. Uz jednostavne prirodne elemente, jesenje boje i maštu, vaša terasa može postati idealno mesto za opuštanje i uživanje u lepotama ove godišnje doba.


FavoreStudio/gettyimages