Kupatilo u domu Lily Collins: Toplina prirodnih materijala

by | September 30, 2024
Kupatilo u domu Lily Collins: Toplina prirodnih materijala

Biofilni dizajn već godinama zauzima važno mesto u svetu enterijera, naročito zbog svoje ekološke orijentacije i upotrebe prirodnih materijala. Jedan od najlepših primera ovog trenda dolazi iz doma glumice Lily Collins, čije kupatilo je pravi primer skladnog spoja prirode i funkcionalnosti, sa naglaskom na tople tonove drveta.

Kupatilo u domu Lily Collins: Harmonija drveta i prirode

Dom Lily Collins u Los Anđelesu, dizajniran od strane Emily Farnham, odiše toplinom zahvaljujući dominaciji drveta u enterijeru. U njenom kupatilu, kombinacija belog hrasta i toplog oraha donosi osećaj prirodne harmonije. Drveni ormarići i zidne obloge napravljeni su od prirodnih materijala, dok je centralni deo enterijera predivan pravougaoni mermerni lavabo i radna ploča.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinovanje različitih vrsta drveta

Kombinovanje različitih vrsta drveta može biti izazovno, ali je u ovom slučaju postignut savršen balans. Ključ uspešnog kombinovanja drveta u prostorijama kao što je kupatilo leži u korišćenju tretiranog drveta koje je otporno na vlagu i dugotrajnije. Ovo osigurava da prirodni materijali zadrže svoj izgled i funkcionalnost čak i u uslovima visoke vlažnosti.

Toplina prirodnih materijala u enterijeru Lily Collins

Topli tonovi drveta unose prijatan osećaj udobnosti u dom, posebno u klimama koje imaju duge i hladne zime. Biofilni dizajn ne mora podrazumevati raskošne zelene zidove ili velike količine biljaka – može biti suptilniji. Jedan manji, ali pravi (ne veštački) detalj, poput sobne biljke, u kombinaciji sa prirodnim materijalima i tekstilima može postići željeni efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Prirodni detalji za završni pečat

Osim drveta, u biofilnom dizajnu kupatila važno je obratiti pažnju na detalje kao što su prirodni tekstili, pleteni detalji i drveni dekor. Ovakvi akcenti donose ravnotežu između funkcionalnosti i estetike, pružajući kupatilu toplu i prijatnu atmosferu, bez pretrpanosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Biofilni dizajn, kao što je prikazano u domu Lily Collins, idealan je za one koji žele da unesu deo prirode u svoj dom, bilo kroz veće komade nameštaja ili jednostavne, suptilne detalje.

Članak se nastavlja posle reklama

Kevin Winter / Staff/ gettyimages