STUDIJO: Nova jesenja kolekcija zidnih tapeta koja osvaja na prvu

by | October 2, 2024
STUDIJO: Nova jesenja kolekcija zidnih tapeta koja osvaja na prvu

Industrija dizajna enterijera ove jeseni doživela je novu renesansu. Reč je o bogatim, intenzivnim bojama koje prostoru daju sofisticiranost, dubinu i karakter, posebno stavljajući jednu boju u središte pažnje – burgundy.

Ova raskošna tamnocrvena nijansa, prožeta toplinom i dramatičnošću, postala je favorit među dizajnerima. Kao predvodnik regije u zidnim oblogama, brend Studijo, lansirao je kolekciju Eksperimenti & Gradijenti koja slavi upravo ovu nijansu.

Josipa

Josipa Maras, osnivačica Studijo Wallart

OPOJNA – Tapeta o kojoj će se još dugo pričati

Nova Studijo kolekcija obuhvata tapete za koje se mesecima skupljala inspiracija. Prema Josipi Maras, umetnici koja stoji iza ovih bezvremenskih i autentičnih tapeta, reč je o idejama započetim na praznom papiru koje su u početku delovale nejasno i nedovršeno, ali upravo taj kreativni proces postao je putovanje ka njenom novom umetničkom izražaju.

tapeta

Opojna

Ova umetnica je spojila različite, gotovo nespojive svetove i savršeno uklopila boju sezone u kontekst savremenog dizajna enterijera. Studijo tapete u burgundy boji nastale su kako bi se zidovim dao izražajan, umetnicki pečat, samim tim i kreirao prostor koji odiše modernom elegancijom i luksuzom. U kolekciji bogatoj dizajnerskim tapetama posebno se ističe tapeta pod nazivom Opojna.

tapeta

Kapija

To je jedna od onih tapeta koju ćemo zasigurno viđati na zidovima impresivnih enterijera. Odlikuje je kameleonska mogućnost prilagođavanja različitim kombinacijama i bojama, a razlivenost vodenih boja tog dana očito je bila posebno fluidna. Prema rečima ove mlade vizionarke, to je jedna od onih tapeta koju ne bi znala ponovo da nacrta. S druge strane, s tapetama Kapija i Kontrolfrik, Josipa se vraća svom prepoznatljivom stilu, duboko ukorenjenom u istorijskoj baštini.

Umetnost je putovanje onih koji se usuđuju da budu prvi

Inspiracija iz istorijskih izvora, kako kaže ova kreativna dama, neiscrpna je i bogata, te bi bila prava šteta ne otkriti više o tom izvoru kreativnosti. To je onaj bez očekivanja i garancije.

“Nikad nemam garanciju da će se moj trud isplatiti niti da će moji eksperimenti biti prihvaćeni od strane publike. Jedino što posedujem i čim se rukovodim jesu unutrašnji osećaj i neverovatna sposobnost da kanališem ono što mi je darovano, a to su talenat i želja da se kreativno izrazim kroz slikarstvo. A upravo tu se krije iskonska lepota umetnosti, ali i cena kreativnog procesa kojeg imaju privilegiju da prolaze samo oni koji se usuđuju da budu prvi” – izjavila je Josipa Maras.

tapeta

Bordo kolaž

GRADIJENTI: Novi hit na tržištu basic tapeta

Deo nove kolekcije odnosi se na basic tapete pod nazivom Gradijenti koje predstavljaju jednostavan, ali vizuelno snažan prikaz boja i dubina. Gradijenti omogućuju postepeni prelaz iz jedne nijanse u drugu stvarajući osećaj pokreta i razigranosti unutar prostora, a rezultat toga je dinamična, sofisticirana atmosfera. Efekat gradijenta nudi mogućnost poigravanja s različitim tonovima i intenzitetima boja, čime zidovi postaju živi element dizajna pružajući slojevitost i dubinu bez potrebe za dodatnim dekoracijama. Prilagođavanje odabira boja kroz custom made uslugu Studija čini ove tapete savršenim za kreiranje potpuno personalizovanih enterijera.

Gradijenti su nešto što mi je nedostajalo u svetu zidnih obloga, i s ponosom možemo reći da smo prvi na tržištu koji nude takav prikaz u segmentu basic tapeta. Gradacijom jačine odabrane boje možemo stvoriti prostore koji su doslovno neviđeni, svaki na svoj impresivan način. Ovaj pristup omogućuje dizajnerima da na suptilan, ali snažan način kreiraju jedinstvene prostore koji odišu spokojem, ali i hrabrošcu u bojama.” – naglasila je osnivačica Studijo Wallart-a.

Iako joj je bilo teško da izdvoji najdražu tapetu iz nove kolekcije, Josipa je ipak malu prednost dala tapeti Basna.

studijo

Basna

“Inspiraciju sam dobila gledajući jedan izlog u Parizu gde su bile izložene prekrasne drvene siluete životinja. Taj prizor me je odmah osvojio da sam istog momenta počela s crtanjem tapete. No, ubrzo sam se suočila s kreativnom blokadom – sve što sam zamislila na papiru jednostavno nije funkcionisalo. U takvim trenucima najvažnija je vera. Usmerila sam se na druge stvari, provodila vreme u prirodi i tražila onu iskru koja će učiniti tapetu toliko lepom kakva je već tada bila u mojoj glavi. Srećom, poverenje u proces i disciplina da se svakodnevno vraćam radu doveli su do toga da je se danas ne mogu nagledati. Tako je nastala predivna Basna koja će se, verujem, još dugo pričati.” – zaključila je Josipa Maras.

Kolekcija Eksperimenti & Gradijenti dostupna je na novoj Studijo web stranici https://studijo.co/, posebno prilagođenoj dizajnerima enterijera i globalnom tržištu. Njihove tapete u Srbiji možete pronaći u salonima Dalmata i PolyDec. Kolekciju ćete moći i uživo pogledati u Areni Zagreb, na predstojećem sajmu enterijera InDizajn, od 4. do 6. oktobra 2024. godine. (izložbeni prostor: 57 i 58)


promo

Tags: