Trend tepisi za 2025: Održivi dizajn i smeli uzorci u enterijeru

by | September 26, 2024
Trend tepisi za 2025: Održivi dizajn i smeli uzorci

Da li vaš dom vapi za osveženjem? Da li znate da jedan tepih može potpuno promeniti atmosferu u prostoriji?

Trend tepisi za 2025: Udobnost i dizajn u prvom planu

U 2025. godini, tepisi nisu samo funkcionalni, već i ključni dekorativni elementi koji donose stil, toplinu i udobnost. Sa naglaskom na održivost, jedinstvene teksture i smeli dizajn, novi trendovi nude mnogo opcija za svakoga ko želi da oplemeni svoj prostor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mara Home (@marahome_belgrade)

Članak se nastavlja posle reklama

Najnoviji trendovi za tepihe u 2025. godini oslanjaju se na inovativne materijale, održivost, i izražajne dizajne koji se lako uklapaju u različite stilove enterijera.

Održivi materijali

Kako se svest o ekološkoj odgovornosti povećava, tepihe izrađene od recikliranih materijala, prirodnih vlakana poput vune, pamuka, jute i konoplje, postaju sve popularniji. Biofilni trend podstiče upotrebu materijala koji su nežni prema prirodi i dugotrajni.

Neutralni tonovi i prirodne teksture

Neutralne boje, poput krem, bež, sive i zemljanih tonova, i dalje dominiraju jer doprinose mirnom i opuštajućem ambijentu. Teksture inspirisane prirodom, poput neobrađenih vlakana i rustičnih uzoraka, dodatno doprinose biofilnom uređenju prostora.

Članak se nastavlja posle reklama
tepih

Mara Home tepih

Geometrijski i apstraktni uzorci

Tepisi sa izraženim geometrijskim oblicima i apstraktnim šarama i dalje su u trendu. Oni su savršeni za moderne, minimalističke ili industrijske enterijere, jer unose dinamičnost i vizuelnu zanimljivost. Mara Home donosi sjajan izbor podnih obloga i tepiha koji skreću pažnju svojim upečatljivim dizajnom!

Članak se nastavlja posle reklama

3D efekti i slojevi

Tepisi sa slojevitim teksturama i trodimenzionalnim efektima privlače pažnju svojom taktilnošću. Oni ne samo da izgledaju luksuzno, već i doprinose osećaju udobnosti pod nogama, čineći prostor prijatnijim.

Mara Home tepih

Mara Home tepih

Članak se nastavlja posle reklama

Retro povratak

Dizajni inspirisani sedamdesetim i osamdesetim godinama doživljavaju preporod. Tepisi u jarkim bojama, psihodeličnim šarama i vintage stilovima donose dozu nostalgije i razigranosti u moderan prostor.

Ovi trendovi kombinuju funkcionalnost i estetiku, naglašavajući udobnost, ekološku svest i jedinstvene dizajne koji unose karakter u svaki dom.

Članak se nastavlja posle reklama

promo