Radne sobe – praktičnost i produktivnost na jednom mestu

by | August 28, 2024
radni sto bele boje

Radne sobe su sastavni deo modernog doma. Iako su uvek bile prisutne u različitim enterijerima, uglavnom propraćene bibliotekama, radne sobe su danas prilagođene svakodnevnom životu. Kako biste najlakše organizovali svoje radno vreme kod kuće, veoma je bitno da taj prostor čine funkcionalni elementi koji će vam pomoći da ispoljite svoju kreativnost.

Radna soba ne mora ujedno biti i najveća u domu ili da zauzima neki veći prostor – sve zavisi od vaše organizacije. Jedino na šta treba obratiti pažnju jeste da se nalazi u blizini prirodnog izvora svetlosti. I najmanji kutak može biti pretvoren u produktivni deo doma uz odgovarajući nameštaj, pa bilo da je reč o zasebnoj prostoriji, delu spavaće ili dnevne sobe.

Najvažniji komadi nameštaja za svaku radnu sobu jesu odgovarajući sto i stolica. Radni sto NEPTUN u belom dekoru će pružiti svežinu i osećaj prostranstva u prostoru, a zahvaljujući njegovom skladnom dizajnu, uvek ćete imati sređen radni prostor. Ovaj model radnog stola idealna je kombinacija estetike i praktičnosti, sa tri fioke u nizu ispod radne površine, savršeno se uklapa u svaki prostor. Uz radni sto neizostavni detalj je kancelarijska fotelja KJDC-68 u sivom štofu. Točkići i mogućnost podešavanja visine sedenja čine je prilagodljivim i praktičnim izborom.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodatak ovim elementima u kućnoj kancelariji može biti zidna polica JOLIET, a zid može ukrasiti i polica DARKENBERG, koja je odlična za odlaganje omiljene dokoracije ili omiljene knjige.

Prostor možete upotpuniti tabureom za sedenje LILI, kao i dekorativnom vazom i dekorativnom biljkom ATMOSPHERA koje će ukrašavati sto ili zidnu policu, a lep detalj, koji će doprineti i ambijentalnoj atmosferi može bitu stona lampa MARINA.

Radni sto PASCAL TOP
Radni sto Forma Ideale

Radni sto PASCAL TOP

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko ste ljubitelji tamnijeg dekora i nameštaja u industrijskom stilu, idealan sto za vaš radni prostor jeste radni sto PASCAL TOP.  Njegov minimalistički dizajn od metalne konstrukcije sa pločom u crnom dekoru može se ukombinovati sa kancelarijskom stolicom FLORA. Ova dva komada nameštaja su idealan spoj zbog svoje praktičnosti i postignutog estetskog efekta koji kreiraju u prostoru.

Detalj koji će se odlično uklopiti u ovaj ambijent jeste stona lampa TORA, koja će biti dodatni izvor svetlosti nad radnim stolom, a kao dekoraciju možete dodati i još neke sitnice, kao i šolju za ispijanje kafe uz rad, koja će se uklopiti u ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

Radni sto REECE

Radni sto REECE

Članak se nastavlja posle reklama

Pored industrijskog stila, u modernim domovima zastupljen je i nameštaj u kombinaciji drvo dekora i crnih nijansi. Praktično i elegantno rešenje koje vam je na raspolaganju je radni sto REECE – moderan komad nameštaja za radni kutak. Uz dve dostupne fioke, funkcionalnosti doprinose i police koje su idealne za odlaganje, a postavljene su kao nadogradnja na radnu ploču. Zbog svoje izrade u dekoru artisan hrasta i crne, sa metalnom konstrukcijom, odlično se uklapa sa zidnom policom BELFAST gde se može smestiti idealna mala biblioteka koja će uvek biti na dohvat ruke. Kancelarijska fotelja KJDC – 67, pažljivo je dizajnirana da pruži potpuni komfor svojim dubokim naslonom, a njenom kompletnom utisku doprinose i meki materijali i funkcionalni točkići.

Dizajneri enterijera Forma Ideale za dekorativni, ali ujedno i funkcionalni element u radnom prostoru predlažu korpu ATMOSPHERA u koju možete odlagati željene stvari. Nakon potpunog uređenja radnog kutka ostaje vam samo da uživate u napitku iz SECRET DE GOURMET šolje, a prostor možete oplemeniti i dekorativnim cvećem ATMOSPHERA.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako bi se doživela maksimalna produktivnost tokom rada od kuće podjednaku pažnju treba posvetiti enterijeru i dekoru samog prostora, kao i propratnim elementima nameštaja. Pravim izborom dekoracije uvek možete osvežiti sobu. Pored toga, svakom radnom prostoru je potreban kancelarijski materijal koji će se sa lakoćom uklopiti u vaš odabrani nameštaj. Nakon uklapanja svih ovih elemenata, preostaje vam samo da razvijete radnu kreativnost u toplini doma.