Kuhinja Eve Mendes i Ryan Goslinga deluje veće pomoću jednog trika

by | August 28, 2024
Kuhinja Eve Mendes i Ryan Goslinga deluje veće pomoću jednog trika

U svetu enterijera, pitanje kako prostor učiniti vizuelno većim jedno je od najčešćih koje muči dizajnere, bez obzira na veličinu doma. Niko ne bi odbio da njihov prostor izgleda prostranije, svetlije i prozračnije. Izgleda da ni holivudski par, Eva Mendes i Ryan Gosling, nije imun na trikove za povećanje prostora – barem ako je suditi prema njihovom izboru vertikalno postavljenih pločica u kuhinji.

Savremeni trik Eve Mendes i Ryana Goslinga za veću kuhinju – vertikalno postavljanje pločica

Eva Mendes je nedavno podelila pogled u kuhinju koju deli sa Ryanom Goslingom, a ovo nije prvi put da su njihovi fanovi imali priliku da zavire u njihov dom. Prethodno smo se divili njihovom umeću da zadrže zanimljivost potpuno bele kuhinje, ali sada se vraćamo da obratimo pažnju na način na koji su postavili pločice – vertikalno. Ovaj raspored nije konvencionalan, ali ima i estetske i praktične prednosti koje su privukle pažnju mnogih ljubitelja dizajna. Nije iznenađenje da će ovaj trend nastaviti da raste u popularnosti tokom ostatka 2024. godine i u narednoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

Članak se nastavlja posle reklama

„Ovo je trend koji je počeo sa postavljanjem kultnih metro pločica vertikalno, umesto u klasičnom horizontalnom rasporedu,” komentariše Grazzie Wilson, kreatorka iz Ca’ Pietra. „Postavljanje pločica vertikalno privlači pogled naviše – to je trik u dizajnu enterijera koji nikada ne izlazi iz mode.“

Vertikalno postavljanje pločica daje savremeniji izgled prostoru u poređenju sa tradicionalnim horizontalnim rasporedom. Ploče postavljene ovako pomažu da prostorija deluje viša i prostranija, stvarajući iluziju dodatne visine.

Vertikalne pločice: Trik Eve Mendes i Ryana Goslinga za prostraniji dom

Gosling i Mendes su se odlučili za mat finiš, ali Wilson objašnjava da možemo dodatno pojačati ove kvalitete odabirom sjajnog finiša. „Ovo pomaže da se svetlost reflektuje po prostoru, čineći ga svetlijim i svežijim,“ kaže ona. Za sličan efekat, mnogi preporučuju tanke sjajne pločice, poput onih iz Lowe’s kolekcije.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim, pre nego što se potpuno posvetimo ovom trendu, važno je zapamtiti nekoliko saveta o postavljanju pločica kako bi prostor izgledao što bolje. „Kada postavljate pločice vertikalno, linije spojeva postaju vidljivije, pa je najbolje koristiti velike ploče ili fuge u neutralnim tonovima, kako prostor ne bi izgledao zagušeno,“ objašnjava Wilson. „Odabir neutralnih fuga sa neutralnim pločicama (koje su trenutno izuzetno popularne) stvara prijatniji i topliji prostor nego korišćenje belih pločica.“

Uz savremenu estetiku i sposobnost da prostor učine većim, ovaj trend postavljanja pločica vertikalno ima svoje mesto u kuhinjama svih veličina.

Članak se nastavlja posle reklama

Sonia Recchia / Stringer/gettyimages

Tags: