Vila na Korzici: Povratak Palm Springs stila iz šezdesetih

by | August 18, 2024
Vila na Korzici: Povratak Palm Springs stila iz šezdesetih

U srcu Korzike, nedaleko od Porto-Vecchia, smeštena je kuća za odmor koja oživljava duh Palm Springs stila iz šezdesetih godina prošlog veka. Vlasnici, Julie i Xavier, strastveni putnici i roditelji troje dece, poželeli su da njihova nova kuća na obali mora bude sve samo ne obična. Sa jasnom vizijom i mnoštvom ideja, angažovali su arhitekte i dizajnere enterijera, Nathalie Apostolatos i Pierre-Marie Couturiera, kako bi njihov san postao stvarnost.

Palm Springs ambijent

Ova vila odiše atmosferom kalifornijskog života u zlatnim godinama šezdesetih. Prostrane staklene površine, jednostavne linije i uticaji inspirisani najboljim iz te ere definišu ovaj dom. Centar projekta bio je bazen sa ogledalskom površinom, koji od ulaza pruža savršenu perspektivu ka moru i stvara elegantnu povezanost između dve glavne strukture kuće.

Članak se nastavlja posle reklama

Trpezarija i bazen

Svetla trapezarija sa pogledom na bazen i more u daljini, odiše elegancijom. Luster od mesinga savršeno se uklapa sa prilagođenom metalnom ogradom, kreacijom Pierre-Marie Couturiera.

Dnevna soba u duhu Palm Springs stila

U dnevnoj sobi dominiraju zlatni i tirkizni tonovi, sa nameštajem koji kombinuje retro i moderno. Poseban akcenat je na fotelji “Egg” dizajnera Arne Jacobsena, presvučenoj u žutoj tkanini, koja zajedno sa ostalim elementima stvara živahan i sofisticiran prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja

Kuhinja, dizajnirana od strane Nathalie Apostolatos, izrađena je od nerđajućeg čelika i poseduje savremene elemente, uključujući Gaggenau aparate i žute cementne pločice.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaće sobe i kupatila

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaće sobe su uređene u nežnim, toplim bojama sa pažljivo biranim detaljima koji podsećaju na zlatne godine Palm Springsa. U jednoj od soba, dominira nežna zelena boja sa konzolom u stilu šezdesetih, dok su zidovi ukrašeni fotografijama iz te ere. Kupatilo je prava mala oaza sa mermernim elementima i elegantnim bakarnim detaljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova kuća nije samo mesto za odmor, već prava oaza stila i umetnosti, koja sa svakim detaljem oživljava duh jedne nezaboravne ere.


moodboard/gettyimages

Tags: