Vintage u kupatilu: Kako uneti šarm i karakter uz starinske komade

by | August 22, 2024
Dodajte karakter svom kupatilu: Saveti za korišćenje vintage nameštaja i dekoracije

Dodavanje vintage komada u kupatilo može biti sjajan način da unesete karakter i stil u ovaj često funkcionalan prostor.

Kupatilo sa dušom: Kako dodati vintage elemente u moderni prostor

Iako može postojati izvesna neodlučnost zbog vlage i starijih materijala, stručnjaci za dizajn enterijera nude savete kako da uspešno integrišete pre-loved nameštaj i dekor u vašem kupatilu.

1. Izaberite vintage ogledalo

Ogledalo je ključni element svakog kupatila, a vintage ogledalo može postati centralni deo dizajna. Izaberite ogledalo sa okvirom koji se uklapa u stil vašeg kupatila i bojama koje se slažu sa paletom boja u prostoru. “Obožavam antikna ogledala u kupatilu,” kaže Džesika Lev, stručnjak za antikvitete. “Od toplih drvenih okvira do formalnijih francuskih ili italijanskih pozlaćenih ogledala, svako od njih može doneti ličnost i dubinu u kupatilo.”

Članak se nastavlja posle reklama

2. Ukrasite vintage dekorom

Ako vaše kupatilo ima dobru ventilaciju, vintage umetnost može biti savršen završni dodir za zidnu dekoraciju. “Premda dugotrajno izlaganje prekomernoj vlagi može oštetiti umetničke radove i antikvitete, manji vintage komadi i zidne dekoracije mogu dodati šarm vašem prostoru,” savetuje Entoni Barzilaj-Freund, urednik i direktor umetnosti u 1stDibs. Galerijski zid sa vintage umetničkim radovima može uneti karakter u male prostore.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Napravite akcenat sa vintage lavaboom

Ako želite da vintage komad postane centralna tačka vašeg kupatila, razmislite o vintage lavabou. Izaberite model koji je u dobrom stanju i koji se uklapa u dimenzije vašeg prostora kako biste osigurali optimalnu funkcionalnost.

4. Dodajte vintage osvetljenje za prijatnu atmosferu

Vintage svetla mogu dodati toplinu i ambijent vašem kupatilu. Ova vrsta osvetljenja može stvoriti prijatnu i ugodnu atmosferu, koja će učiniti da se kupatilo oseća kao deo vašeg doma.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Kreirajte stilsko skladište sa vintage ormarićem

Vintage ormarići mogu pružiti i skladištenje i stil. Pronađite komad koji se uklapa u dimenzije vašeg kupatila i proverite da li je u dobrom stanju pre nego što ga stavite u upotrebu.

6. Postavite vintage tepihe za utemeljenje prostora

Ako želite dodati malo teksture i topline u svoj prostor, vintage tepih može biti odličan izbor. Uverite se da je tepih otporan na vlagu i da je pravilno očuvan kako bi izdržao uslove u kupatilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Praktični saveti za korišćenje vintage komada u kupatilu

Dok vintage komadi mogu uneti vizuelnu privlačnost u vaše kupatilo, postoji nekoliko praktičnih stvari koje treba uzeti u obzir. Prekomerna vlaga može uticati na antikvitetne drvene komade ili umetnost, pa budite pažljivi ako imate tuš ili kadu u blizini. Takođe, proverite da li vintage komadi odgovaraju dimenzijama i funkcionalnosti vašeg kupatila.

Članak se nastavlja posle reklama

S obzirom na sve, ako pravilno integrirate vintage komade, možete stvoriti jedinstven i šarmantan prostor. Samo budite sigurni da zadržite ravnotežu između stila i funkcionalnosti kako bi vaše kupatilo ostalo prijatno i upotrebljivo.


Ksenia Chernaya/pexels.com ARICAN/gettyimages