Koloristična kuhinja sa neutralnim ormarićima

Kako da dodate boju svojoj neutralnoj kuhinji, a da ne razbijene šemu boja i ne preopteretite prostor?

by | July 29, 2024
koloristična kuhinja

Ove godine ponovo dodajamo boje i lični ukus u enterijer, a kuhinja nije izuzetak. Činjenica: nije uvek tako lako dodati nove nijanse kuhinji, posebno kada radite sa neutralnim ormarićima koje, u ovom trenutku, ne želite da menjate. Upravo zato pronalazimo za vas načine kako da dodate boje u svoji jednostavnu kuhinju za savršen rezultat.

Koloristična kuhinja sa neutralnim ormarićima

Dakle, ako se pitate kako da dodate boju svojoj kuhinji sa neutralnim ormarićima, biće vam drago da čujete da postoji mnogo ideja koje vam mogu pomoći da je osvežite. Bilo da želite da koristite jarku boju na zidovima ili se odlučite za nešto suptilnije, postoji nešto što će odgovarati svakom enterijeru.

Neutralni ormarići se lepo slažu sa praktično svakom bojom, bilo da više volite zemljane nijanse ili smele moderne palete. Stvaranje uzvišene šeme podrazumeva uvođenje ovih boja na pravi način pored vašeg neutralnog ormara, a ovi stručni saveti će sigurno pokrenuti odgovarajuću ideju.

Članak se nastavlja posle reklama

5 ideja za savršenu kolorističnu kuhinju sa neutralnim ormarićima

Kuhinjsko ostrvo u boji

Jednostavan (i trajno popularan) način uvođenja boja u kuhinju sa neutralnim ormarićima je kroz kuhinjsko ostrvo. To je divan način da unesete boju u vaš prostor koji se ne uklapa u vaše neutralne ormare.

„Kuhinjsko ostrvo je prvo mesto na koje gledam kada pokušavam da unesem dozu boje u inače neutralnu kuhinju. Ima tendenciju da bude ispod prirodnih linija vida i ne preopterećuje prostor čak ni u malim kuhinjama. Neutralni ormarići čine savršenu pozadinu za hrabro ostrvo“, kaže Arianna Barone, menadžer marketinga boja u Benjamin Moore-u.

Ova kuhinja je divan primer – gotovo beli kuhinjski ormarići su korišćeni oko perimetra kuhinje, dok plavo ostrvo unosi blještavilo boja koje ne preplavljuje šemu.

Šareni dekor

Dekor je savršen način da unesete osećaj ličnog stila u vašu kuhinju – i veoma je lako i pristupačno za zamenu i promenu. Možete promeniti bilo šta, od vaza i sitnica do zidnih displeja.

„Elementi dekora su sjajni načini da dodate boju neutralnoj kuhinji. Oni nisu trajni komadi, što omogućava da menjate i prilagođavate stil bez velikih ulaganja. Dodaje utisak ličnosti.“, kaže Sarah Snouffer, osnivač i glavni arhitekta u Third Street Architecture.

Članak se nastavlja posle reklama

U ovoj beloj kuhinji, celoj šemi je dodata ružičasta nit. Podna vodilica uzemljuje prostor i dodaje neočekivani izvor živahnosti, dok činije pune voća i lepih cvetnih izložbi povezuju se u zasićenijim nijansama.

Pločice u boji

Postavljanje pločica u boji je odličan način da dodate boju bez zadiranja u vaše neutralne ormare – u stvari, zidne pločice će stvoriti pozadinu za ormar, pomažući mu da se istakne.

„Odličan način da unesete boju u prostor je pločica sa uzorkom! Odabir svetle i zabavne kuhinjske pločice za pozadinu je jednostavan, ali garantovan način da oživite neutralnu kuhinju dok istovremeno stvarate žarišnu tačku za svoj dizajn“, kažu Hilari Gibs i Džordži Smit, suosnivači LIVDEN-a.

Članak se nastavlja posle reklama

Nameštaj u blok bojama

Iako bi mnogi ljudi mogli težiti ka dodavanju boje očiglednijim kuhinjskim komponentama, dodavanje neočekivane karakteristike može stvoriti prekrasan dizajn. Komad šarenog kuhinjskog nameštaja može pomoći u tome – šareni sto ili stolice će dodati razigrani element i pomoći u zoniranju prostora.

Neočekivani sjaj boja uveden je u ovu belu kuhinju sa barskim stolicama tapaciranim plavom tkaninom. Korišćenje smirujuće nijanse, poput plave, dodaje boju bez narušavanja svetle i mirne šeme koja je postignuta korišćenjem neutralnih ormara.

Bela tehnika koja nije tako bela

Bez obzira da li tražite načine da stilizujete štednjak koji je već u vašoj kuhinji ili želite da ga uvedete u svoj postojeći prostor, zaista ne možete pogrešiti ako ga uparite sa neutralnim ormarićima. Ovo će vaš šareni štednjak učiniti centralnom tačkom šeme i uvesti boju na način koji izgleda bezvremenski.

Postoji toliko mnogo stilskih načina da dodate boju kuhinji sa neutralnim ormarićima – to je jednostavno slučaj da pronađete šta funkcioniše u vašem prostoru i šta govori o vašem ličnom stilu. Od investicionih komada poput štednjaka do suptilnijih karakteristika kao što su zidna umetnost i cveće, nijedna kuhinja ne bi trebalo da bude bez erupcije boje ove godine!

Članak se nastavlja posle reklama

Natalisa Ahabasheva/GettyImages