Oživite vaše pločice: Zašto biste trebali razmotriti šarene fugne

by | July 18, 2023
Oživite vaše pločice: Razmislite o šarenim fugnama

Fugna masa može biti rešenje koje ste tražili da osvežite jednolične pločice. Iako odabir boje za fugne može delovati kao manje važan detalj prilikom renoviranja kuhinje ili kupatila, taj mali detalj može imati značajan uticaj, posebno za one koji su spremni da se odluče za hrabar izbor na svojim podovima od pločica ili na pločicama u kuhinji. Idealno je birati boju fuge istovremeno kad i pločice.

Promena izgleda malim detaljem: Zašto biste trebali razmotriti šarene fugne

Međutim, čak i ljudi koji već imaju postavljene pločice na podu ili na zidu, mogu probati novu, šarenu fugnu masu koja će potpuno promeniti izgled prostora.

Klasične boje za fugne

Bele i crne fugne su već odavno omiljeni izbor uz pločice bilo kojih boja i oblika. One pružaju klasičan izgled i osećaj ravnoteže, posebno uz neobičan izbor pločica, i mogu lako pretvoriti u modernu ili tradicionalnu varijantu. Bela fugna izgleda moderno kada je uparena sa belim pločicama, dok crna fuga ističe bele pločice i daje im klasičan izgled, često je vrlo popularna kombinacija za rustični izgled kuhinje. Obe funkcionišu kao neutralne boje uz šarene i hrabre pločice.

Fugne u sivoj boji

Nijanse sive postaju sve češći izbor. Siva fugna može poslužiti kao ublaživač, nudeći manje oštar i dramatičan izgled u odnosu na kombinaciju crne fugne i belih pločica. Siva fugna uz male pločice – površine sa malim pločicama imaju više fugne nego površine sa velikim pločicama – izgleda moderno i neočekivano. Kod većih pločica, fugna je manje primetna i funkcioniše više kao prateći element.

Prednosti šarene fugne

Bele, crne i sive fugne najčešće su popularni izbori, ali živopisne boje fugni mogu potpuno promeniti izgled pločica. One su takođe dobra opcija za ambiciozne, ali oprezne vlasnike kuća koji ne žele preterano hrabar izbor.

Bilo koja boja izvan neutralnih – poput zlatne i narandžaste – deluje veoma sveže i savremeno, na način koji lako može biti hrabar i neočekivan. Postoje i boje koje iznenađuju, pa čak i šljokičasta fugna, koja svakako nije za svakoga, ali je dostupna za one koji žele nešto posebno.

Mediteransko kupatilo: Moderna oaza s rustičnim šarmom

 


Borjana Božić

Photography By Tonelson/gettyimages