Savršen dnevni boravak: Najlepši prostori za opuštanje i druženje

by | July 4, 2023
Savršen dnevni boravak: Najlepši prostori za opuštanje i druženje

Bez obzira da li se odlučite za minimalistički pristup, ekletičnu mešavinu stilova ili koristite jake akcente, važno je da prostor doživljavate kao vaš lični kutak. Ukoliko je dnevni boravak udoban i funkcionalan, garantovano ćete provesti mnogo prijatnih trenutaka u njemu.

Inspiracija za savršen dnevni boravak: Ideje za stvaranje prelepog ambijenta

Minimalistički izgled sa neutralnim bojama

Jedan od najimpresivnijih dnevnih boravaka koje smo pronašli bio je uređen u minimalističkom stilu sa neutralnim bojama. Dominantne su boje poput bele, sive i bež, što je stvorilo miran i elegantan ambijent. Ovaj minimalistički pristup dekoraciji stvorio je prostor u kojem se lako može opustiti i osloboditi od stresa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SARAH ELLISON. (@sarahellisonstudio)

Ekletična mešavina stilova

Još jedan izuzetan dnevni boravak kombinuje različite stilove na jedinstven i privlačan način. U ovom prostoru su se susretali moderni komadi nameštaja, vintage detalji i umetnički predmeti iz različitih perioda. Ekletičan pristup dekoraciji dodao je dozu ličnosti i autentičnosti ovom prostoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOU & GREY (@louandgrey)

Savršen dnevni boravak: Prirodni materijali i biljke

Dnevni boravci koji su mi ostali upečatljivi bili su oni koji su koristili prirodne materijale i biljke za dekoraciju. Drveni nameštaj, ratan detalji i obilje zelenila uneli su osećaj prirode u prostoriju. Ova kombinacija stvorila je prijatan ambijent koji je pozivao na opuštanje i povezivanje sa prirodom.

Jarki akcentni detalji

U ovim prostorima su se koristile jake boje poput zelene, plave ili crvene kako bi se stvorila vizuelna privlačnost. Akcentni detalji mogu biti u vidu dekorativnih jastuka, tepiha, slika ili komada nameštaja. Oni su bili istinski fokus prostora i dodavali dozu energije i živosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GOODMOODS (@goodmoods)

Naravno, nijedan dnevni boravak ne bi bio potpun bez udobnosti i funkcionalnosti. Ovi prostori su bili opremljeni udobnim sofama, udobnim prostirkama i funkcionalnim komadima nameštaja koji su olakšavali svakodnevne aktivnosti. Udobnost i funkcionalnost su ključni elementi za stvaranje prijatnog i korisnog prostora za sve ukućane.


Borjana Božić

Anymay/gettyimages