Kako sakriti klima uređaj: 3 jednostavna načina

by | June 1, 2023
Kako sakriti klima uređaj: 3 jednostavna načina

Klima uređaj je savršeni partner za udobnost tokom toplih letnjih dana, ali u savršeno osmišljenom enterijeru one mogu predstavljati problem u estetskom smislu. 

Kamuflirajte klima uređaj uz jednostavne savete

Postoji mnogo načina na koje možete prikriti, ukrasiti i sakriti klima uređaj u enterijeru. Mi smo sastavili nekoliko predloga koji vam mogu pomoći.

Pre nego što počnete kako da sakrijete vodič za klima uređaj, fokusiranje na ove tri tačke je izuzetno važno:

1. Napravite mesta za protok vazduha
Spoljni deo odvodi generisanu toplotu, a ako postavite poklopac klima uređaja preblizu, vaš klima uređaj će se pregrejati, uzrokujući probleme vašem sistemu.

Savet: Da biste postigli i održali željenu temperaturu, uparite svoj prozorski klima uređaj sa spoljnim termostatom za naizmeničnu struju ili pametnim AC kontrolerom. Oni automatizuju vašu klimu i imaju funkcije kao što su nedeljno zakazivanje, kontrole zasnovane na lokaciji, udoban režim, izveštaji o korišćenju i još mnogo toga!

2. Klima uređaj treba da bude dostupan
Kada pokrivate ili sakrivate svoju jedinicu, uverite se da je jedinica dostupna za redovno podešavanje naizmenične struje i rutinsko održavanje. Trebalo bi da možete lako da uklonite poklopac naizmenične struje bez ikakvih smetnji.

3. Održavajte preporučenu udaljenost
Proverite rastojanje koje preporučuje proizvođač pre nego što sakrijete jedinicu. Neodržavanje potrebne udaljenosti u nekim slučajevima može poništiti vašu garanciju. Takođe, obavezno se pridržavajte sigurnosnih mera navedenih u uputstvu za upotrebu.

1. Ormarić za klima uređaj

Kada se vaš prozor ili zidni klima uređaj ne koristi, možete koristiti kreativna rešenja da kamuflirate svoju jedinicu. Jedna takva inventivna ideja uključuje pravljenje ormarića po meri. Napravite mali ormarić oko svoje jedinice koji će se uklapati u celokupan dizajn enterijera. Takođe možete da instalirate odgovarajuća, tako da nema potrebe da uklanjate ormarić kada koristite klima uređaj.

2. Sakrijte ga iza zavesa

Želite da sakrijete klima uređaj u prostoriji? Koristite zavese u tu svrhu. Štaviše, zavese neće ometati protok vazduha jer ih možete povući u stranu kada su u upotrebi, što ih čini odličnim izborom za skrivanje klima uređaja tokom cele godine. Postavite garnišne neposredno u blizini klime, a zatim okačite zavesu po vašem izboru. Možete odabrati boje koji idu uz dizajn vaše sobe kako biste je uklopili sa enterijerom.

3. Kamuflirajte uređaj bojama

Jedan jednostavan način da sakrijete svoj prozorski klima uređaj unutra je da ga pretvorite u umetničko delo. Prednji plastični deo se može prekriti šarenim papirom pomoću dvostrane trake. Takođe možete koristiti tkaninu sa uzorkom umesto papira ili jednostavno boju koja odgovara zidovima. Samo se uverite da ukrasi ne blokiraju otvore za ventilaciju, inače bi protok vazduha vašeg klima uređaja mogao da bude ometan.

 

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages