KAMENA PLOČA ZA PEČENJE ZA AUTENTIČAN UKUS PICE
Od svog nastanka u Napolju pa sve do danas, pica je jedno od najomiljenijih jela u svetu. Upravo Italijani smatraju se kreatorima brojnih vrsta pica, ali su danas najpoznatije svakako ostale Margarita, Kaprićoza i Quattro Stagioni.
Kako se priča o ovom jelu širila i kako su ga različiti narodi prisvajali došlo je do toga da danas picu možete jesti u bilo kom delu sveta. Ipak, autentični ukus Italije dobićete u malim restoranima gde pored mirisa, muzike i slika, ambijent krasi velika kamena peć iz koje izlaze najčudesniji ukusi.
Međutim, da li ste ikada probali da ovaj duh donesete u svoj dom? Koristili ste iste sastojke, racept najboljeg testa za picu, čak uskladili dobro italijansko vino, ali doživljaj nije bio kao u piceriji. Tajna ukusne pice nije u dobrim proporcijama brašna, vode i soli – tajna je u kamenoj podlozi na kojoj se peče testo.
Šta picu sa kamene ploče čini hrskavom?
Šamotna ploča ravnomerno zadržava toplotu, a sićušne pukotine tokom pečenja izvlače višak vode iz posebno vlažnih delova testa. Savršeno održava temepraturu i prilikom pečenja naduje testo što omogućava da vruć vazduh struji kroz picu. Tako je čini istovremeno i sočnom i hrskavom.
Ono što daje poseban ukus pici, pri pečenju na kamenoj ploči, je vreme. Prosečna dužina pečenja je oko pet minuta, a varira od debljine testa. Zahvaljujući tako kratkom pečenju, sastojcima ostaje sačuvana aroma i sočnost.
Ako želite da pica u vašoj kući bude istog ukusa kao u piceriji, nije vam potrebna ni velika kamena peć niti iskusni italijanski pica majstor. Potrebna vam je dobra šamotna ploča i rerna sa kojom savršeno funkcioniše. A upravo ovu kombinaciju nudi vam najnovija akcija kompanije Miele, gde uz kupovinu određenih Miele rerni, dobijate vaučer za kamenu ploču, a nakon jednostavne registracije i originalni Pizza set na vašoj adresu. Nakon toga, možete odmah krenuti sa pripremom, uz 10 originalnih recepata dostupnih na Miele aplikaciji, kao i naš recept kako spremiti zdravu i ukusnu picu.
Budite vrhunski pica majstor uz Miele rerne sa kamenom za pečenje!
Tatjana Marić Ivković, ugledna je figura u svetu izdavaštva i dizajna enterijera, čija karijera obuhvata preko 20 godina izuzetnog rada i doprinosa. Sa diplomom Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Tatjana je svoje profesionalno putovanje započela u print medijima, gde je brzo napredovala do pozicije glavne urednice prestižnog magazina Bravacasa. Pod njenim vodstvom, Bravacasa je doživeo transformaciju u jedan od vodećih časopisa za uređenje doma, zahvaljujući njenom inovativnom pristupu, istančanom ukusu i strasti prema dizajnu.