Enterijer i društvene mreže: Trendovi u dekoru koji su preplavili Instagram

by | November 8, 2022

Društvene mreže deo su naše svakodnevice, pa su tako i inspiracija za uređenje doma. Iako posetioci društvenih mreža ne poseduju znanje i iskustvo dizajnera, u stanju su da nepogrešivo upute u pravom smeru kada su u pitanju poslednji trendovi bilo koje vrste, uključujući i one u dekorisanju životnog prostora. Evo koji trendovi u dekoru su preplavili društvene mreže.

 

Raspareni svećnjaci

Aromatične sveće su odavno deo svakogs tilskog dekora, ali do skora, birali ste isključivo one u paru. Sada, od vas se očekuje kreativnost: trebalo bi uklopiti neparan broj svećnjaka kako biste stvorili neverovatno zanimljiv dekor. Dok se poigravate sa ovim elementima, sledite sledeće pravilo: vaši svećnjaci se moraju uklapati bar po jednom principu (oblik, boja, materijal). U suprotnom, koliko god da ste truda uložili, napravićete grešku.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Billie Bhatia (@billie_bhatia)

 

Uvrnute sveće

Ovo toliko podseća na kraj devedesetih godina! Sada su uvrnute sveće ponovo in, bar sudeći po rešenjima koja se mogu videti na društevnim mrežama. Jedna važna napomena: nikada, ali nikada ne kombinujte ovaj i prethodni trend! Odlučite se ili za upadljive sveće ili za akcentne svećnjake.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Edition 94 (@theedition94)

 

Artističke vaze

IG su osvojile vaze koje podsećaju na antičku Grčku: to su mini skulpture ljudskog tela, krajnje asrtistički osmišljene. Pokušajte da ponovite ovakav umetnički utisak birajući vaze od keramike.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pénélope Goldstone (@pennygoldstone)

 

Abažuri od ratana

Oni dodaju vašem prostoru malo boemskog šika. Ipak, budite pažljivi jer se ne uklapaju baš u svaki prostor.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Laura Jackson (@iamlaurajackson)

 

Stakleni stolovi

Još jedan retro trend – stakleni stolovi u kombinaciji sa metalom ili svetlim drvetom ponovo osvajaju enterijer širom sveta. Sa sobom nosi šik osamdesetih.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jessie Bush (@jessie_bush)

 


Paul Bradbury/GettyImagesPlus