Žardinjera za začinsko bilje i svetiljka u jednom
Svi u kuhinji, u manjoj ili većoj meri, koristimo začine kao što su bosiljak, timijan, peršun i slično. Ovaj zanimljiv element je dizajniran tako da će vam omogućiti držanje ovog bilja tik uz radnu površinu istovremeno pružajući preko potrebno osvetljenje u kuhinji.
„Lampa koja udvostručuje“ je dizajn nastao udruženim radom pejzažnog arhitekte i industrijskog dizajnera.
Thibaut Delefortrie i Eugenie Pfeil su udružili kreativne snage da naprave ovaj element koji je rasvetno telo i žardinjera za začinsko bilje u jednom.
Kao rasvetno telo, ovaj element obezbeđuje svetlost za kuhinjski radni deo istovremeno omogućavajući kuvaru da secka mirišljave trave u jelo. Ugrađena rasveta je LED i omogućava nesmetan i zdrav rast biljaka.
Lampa se, osim u kuhinji, može koristiti i u drugim prostorijama u stanu.
Izvor: urbangardensweb.com
Anja Parandić, rođena 1992. godine u Pančevu, izrasla je u priznatu novinarku i urednicu sa specijalizacijom u polju dizajna enterijera i arhitekture. Njeno obrazovanje u oblasti medijskih studija i komunikacija, stečeno na Univerzitetu u Beogradu, postavilo je čvrste temelje za njenu strastvenu karijeru u novinarstvu, koja je usmerena na estetiku, dizajn i inovacije u uređenju prostora.